top of page

Installatie

Installatie

Het installeren van de thuisbatterij is in veel gevallen zo gebeurd. Wij sluiten hem aan op de bestaande zonnepanelen of op een aparte groep. Dit kan omdat wij een All-In-One systeem hebben. Wij zijn niet afhankelijk van de bestaande omvormer. Ability Storage werkt met een bijgeleverde applicatie. Die communiceert met de thuisbatterij. De thuisbatterij wordt ook gekoppeld met een CT-klem bij de slimmer meter zodat hij precies weet welke richting de stroom het liefst op wilt gaan.

Aansluiten op de bestaande zonnepanelen

Heb je een omvormer op zolder, in de schuur of micro-omvormers op het dak? Dan sluiten we de thuisbatterij aan als zijnde 'Hybride Systeem'.  Dit is de aanbevolen installatie methode omdat je dan de minste werkzaamheden hebt. Dat kan rechtstreeks op je bestaande omvormer of we verwijderen je omvormer omdat die niet aan de eisen voldoet. 

*Je kunt bij een micro-omvormer installatie ook nog extra losse panelen toevoegen aan onze All-In-One thuisbatterij! Of als je een normaal systeem hebt, in de toekomst nog een micro-omvormer installatie toevoegen. Snap je hem?

Koppelen aan een aparte groep

Heb je geen plek bij de huidige omvormer of wil je geen afstand doen hiervan... of wil je dat wij niet aan je bestaande systeem zitten of heb je helemaal geen zonnepanelen? Dan is het uiteraard ook mogelijk om onze All-In-One thuisbatterij op een aparte groep aan te sluiten.

 

Houd er bij deze optie rekening mee dat er naast een CT-klem ook een stroomkabel naar de meterkast aangebracht moet worden vanaf de positie waar de thuisbatterij geplaatst wordt.

 

Mocht je nog geen aparte groep hiervoor hebben kunnen wij die door onze gecertificeerde monteurs aanbrengen. Let wel op! Hier komt van tevoren een meerprijs bovenop. U kunt ook in eigen beheer een extra groep laten plaatsen voordat wij de installatie gaan uitvoeren.

Wat gebeurd erop de installatiedag?

Je ontvangt een dag voordat wij langs komen een herinnering. Wel zo handig in deze drukke tijden, niet waar?

Vervolgens krijg je op de installatie dag een track & trace zodat je de monteur kunt volgen. Zo weet je exact wanneer wij aanbellen!

We zorgen voor een veilige en gecontroleerde werksituatie. Onze installaties voldoen ook aan de NEN1010 normen en onze producten hebben de juiste certificaten.

1. We installeren de All-In-One huisbatterij op de juiste manier aan.

 

2. We koppelen alle systemen aan elkaar, en testen het systeem door.

3. We zorgen dat jij je systeem in de gaten kunt houden via een applicatie en leggen jou de omgeving daarin uit.

4. We laten alles schoon & netjes achter alsof het lijkt dat wij er nooit zijn geweest!

Ben jij klaar voor Ability?

ability_-9-min (1).jpg
"Powering the future with Ability"

Energy independence has arrived

A modular battery system that adapts to your needs...

bottom of page